Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image Slideshow image
Previous Next
Κοντινοί Προορισμοί
La Sirenetta apartments 
Ενοικιαζόμενα Δωμάτια - Πολυτελής Κατοικία - Σύβοτα - Θεσπρωτίας

 

ΑΧΕΡΩΝΤΑΣ

Η επίσκεψη στον ποταμό Αχέροντα, σημείο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και προστατευόμενη περιοχή Νatura 2000, κρίνεται απαραίτητη για κάθε επισκέπτη της Θεσπρωτίας.

Η διάσχιση του φαραγγιού μέσα από τη δροσιά που προσφέρουν τα παγωμένα, πεντακάθαρα νερά του ποταμού, κάτω από τη σκιά υπεραιωνώβιων πλατάνων, ως τις πηγές του ποταμού ή τη "Σκάλα της Τζαβέλαινας", αποτελεί μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση.

Η περιοχή παρουσιάζει έντονο ιστορικό και μυθολογικό  ενδιαφέρον αφού στο περιβόητο από την αρχαιότητα ποτάμι του Αχέρωντα μετέφεραν οι Υάδες τις ψυχές. Επίσης προσφέρει δραστηριότητες , όπως raftiing, kayak, ιππασία κλπ.

ΝΕΚΡΟΜΑΝΤΕΙΟ

Στη συμβολή του Αχέροντα με τον παραπόταμο Κωκυτό άκμασε τον 5ο και 6ο αιώνα π.Χ. η αρχαία πόλη Εφύρα η οποία έγινε γνωστή από τι Νεκρομαντείο της .

Επισκέπτες συνέρρεαν από όλο τον κόσμο στο μαντείο όπου μπορούσαν μετά από διαδικασία παραμονής και μύησης να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς τους .

Το Νεκρομαντείο βρίσκεται σε απόσταση 49 χλμ από τα Σύβοτα
 
ΠΑΡΓΑ 

Ένα από τα πιο γραφικά κοσμοπολίτικα σημεία της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Σας προκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τη μακραίωνη ιστορία της και τις φυσικές ομορφιές της .

Είναι χτισμένη στις παρυφές του Ενετικού κάστρου και βρίσκεται σε απόσταση από τα Σύβοτα 48 χλμ.

ΠΑΞΟΙ 

Οι Παξοί αποτελούνται από σύμπλεγμα νησιών και βραχονησίδων με κυριότερα τους Παξούς και τους Αντίπαξους. Αποτελούν ενδιαφέρουσα εκδρομή για τον επισκέπτη τους.

Θα βρείτε πολλά φυσικά λιμανάκια , γραφικά χωριά και οικισμούς αλλά και ενδιαφέροντες γεωλογικούς σχηματισμούς όπως σπηλιές και άλλα. 

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΓΗΡΟΜΕΡΙΟΥ

Βρίσκεται στην ακριτική περιοχή του Νομού Θεσπρωτίας οχτώ χλμ βορειοανατολικά της πόλης των Φιλιατών, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Είναι χτισμένη σε υψόμετρο 300μ στις δυτικές πλαγιές του όρους Φαρμακοβούνι .

Απέχει από τα Σύβοτα 47χλμ.