Σύβοτα - Θεσπρωτίας

6939620580 Ελ En

Πρόσβαση

Υπάρχουν 3 τρόποι για να φτάσετε στα Σύβοτα.

  1. Οδικώς
  2. Ακτοπλοϊκός
  3. Αεροπορικώς

Οδικώς:

Με Ι.Χ. από Αθήνα θα πάρετε την εθνική οδός Αθηνών Κορίνθου:  Αθήνα - Κόρινθος - Ρίο, Αντίρριο - Μεσολόγγι - Άρτα - Ιωάννινα- Πλαταριά- Σύβοτα (475 χλμ)

Με Ι.Χ. από  Θεσσαλονίκη - Σύβοτα: Θεσσαλονίκη - Γρεβενά - Μέτσοβο - Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα - Σύβοτα (365 χλμ)

Με ΚΤΕΛ από Αθήνα:

Θα μεταβείτε στα ΚΤΕΛ Κηφισού και θα κόψετε εισιτήριο για την Πλαταριά όπου και θα κατεβείτε. Φυσικά θα έχετε φροντίσει να πάρετε τηλέφωνο τα ταξί Συβότων και να έχετε κανονίσει ώστε να έρθουν να σας πάρουν και να σας μεταφέρουν στο χωριό. Θα βρείτε τα τηλέφωνα στην κατηγορία

Με ΚΤΕΛ από Θεσσαλονίκη:

(Βόρεια Ελλάδα δηλαδή) θα βγάλετε εισιτήριο για Ηγουμενίτσα και από εκεί η με ΚΤΕΛ για τα Σύβοτα ή παίρνεται ταξί από τον σταθμό ή ακόμα καλύτερα τηλεφωνείτε στα ταξί Σύβοτα και κλείνεται ραντεβού να έρθουν να σας πάρουν.( 322 χλμ)

Με ferryboat:

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι κατά κύριο λόγο επιβατικό, με ακτοπλοϊκή σύνδεση τόσο με το Εσωτερικό  όσο και με το Εξωτερικό, η διακίνηση εμπορευμάτων γίνεται κυρίως μέσω φορτηγών.

Είναι ένας από τους πιο σημαντικούς συγκοινωνιακούς κόμβους της Δυτικής  Ελλάδας και συνδέεται με το Πρίντεζι, το Μπάρι, την  Ανκόνα και τη Βενετία, ενώ στο εσωτερικό της χώρας συνδέεται με την Πάτρα, την  Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά και τους Παξούς.

Με αεροπλάνο:

Η Θεσπρωτία συνδέεται αεροπορικά με τα γειτονικά αεροδρόμια Ιωαννίνων (67 km), Ακτίου (92 km) και Κέρκυρας.