Σύβοτα - Θεσπρωτίας

6939620580 Ελ En

Σύβοτα

Σύβοτα

Τα Σύβοτα είναι παραθαλάσσιο χωριό που βρίσκεται στα νότια του νομού Θεσπρωτίας και  απέχει από την Ηγουμενίτσα 24 χλμ.

Τα Σύβοτα αποτελούν ένα από τα κυριότερα παραθαλάσσια θέρετρα της Ηπείρου και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού συγκεντρώνει πλήθος τουριστών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Ο οικισμός είναι χτισμένος σε έναν μικρό κόλπο στον οποίο βρίσκονται διάσπαρτες διάφορες νησίδες, κυριότερες εκ των οποίων είναι ο Άγιος Νικόλαος και το Μαύρο Όρος.

Οι εξαιρετικές παραλίες της περιοχής των Συβότων οι οποίες ξεχωρίζουν για την σπάνια και μοναδική φυσική ομορφιά τους, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από τον οικισμό. Εδώ θα βρείτε παραλίες με άμμο, με βότσαλα ή και βραχώδεις , με πρόσβαση οδικώς ή με βάρκα, οργανωμένες ή πιο ήσυχες.

Για την διασκέδασή σας στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, θα βρείτε αρκετές επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης (εστιατόρια, ταβέρνες, καφέ, club κλπ.), με άριστη εξυπηρέτηση και ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών, που θα δικαιώσουν την όποια επιλογή σας

Όσοι αποφασίσουν να περάσουν τις διακοπές τους στα Σύβοτα δεν θα πρέπει να παραλείψουν τις ημερήσιες εκδρομές στα νησάκια των Συβότων στους Παξούς και Αντίπαξους καθώς και στα κοντινά χωριά όπως η κοσμοπολίτικη Πάργα, η γραφική Πέρδικα και η Πλαταριά.